Børn der svømmer, bliver klogere end børn, der ikke svømmer.

Derfor kan det betale sig at starte tidlig med svømning (allerede fra de 8 uger).

Undersøgelse af 10.000 småbørn fra Australien. Børn der svømmer er klogere.

Ifølge en nylig australsk undersøgelse, børn, der deltager i svømmelektioner i en tidlig alder opnår betydelige udviklingsmæssige milepæle tidligere end de jævnaldrende børn som ikke går til svømning. De scorer højere i test og er generelt bedre koordineret.

Undersøgelsen blev udført i løbet af tre år for at validere eller afkræfte den populære tro på Aquatics industrien, at unge svømmere synes at være mere selvsikker, veltalende og intellektuelle.

I den første internationale undersøgelse af sin art, forskere på Australiens Griffith University adspurgte forældre næsten 7.000 svømmere under en alder af 5 – herunder prøver fra USA – at bestemme, hvornår deres børn var ved at nå store fysiske, og følelsesmæssige milepæle.

Disse oplysninger blev sammenlignet mod almindelige udviklingsmæssige indikatorer (optælling, gå, tale,) af børn der ikke svømmede.

Vel vidende, at forældre har en tendens til at overdrive. Forskerne satte næsten 200 børn gennem en række test for at validere resultaterne.

Undersøgelsen gav nogle overraskende resultater: Testresultater fandt, at disse børn er måneder, endog år, foran intellektuelt. De er i stand til at læse, skrive, regne og bruge byggesten bedre end dem som ikke gik til svømning. Én testgruppe, med en gennemsnitlig alder på 3 år, var de foran kurven med mere end 15 måneder i forståelse.

Børn på omkring 4 år var syv måneder fremme i at gribe, og 3,5 måneder fremme i bevægelse.